2 zralá manga,
kousek oloupaného a nastrouhaného čerstvého zázvoru,
120 g prosátého moučkového cukru,
šťáva z poloviny citronu,
280 ml šlehačky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Manga rozpůlíme, pecky vykrojíme. Dužinu vydlabeme do mísy a dva plátky si ponecháme na ozdobení.
Přidáme zázvor, moučkový cukr a citronovou šťávu a rozmixujeme do hladka. Můžeme také použít ruční šlehač a hmotu následovně propasírovat sítem.
Šlehačku ušleháme do tuha a opatrně vmícháme do mangové hmoty.
Rozdělíme do 6 servírovacích misek a necháme asi 1 hod. v chladničce vystydnout.
Zbylé plátky manga rozkrájíme na šest tenkých plátků nebo kousků a ozdobíme jimi krém.
Pro šest osob,doba přípravy je cca 20 minut
Doporučená příloha:
sušenky
Zdroj: www.labuznik.com
Autorem receptu je martan