1 lžička kukuřičného oleje
1 červená paprika a jedna žlutá paprika, zbavená semen a nakrájená na nudličky
1 nakrájený stroužek česneku
2 červené čili papričky zbavené semen(jsou pak méně ostré)
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
půl hrnku červeného vína
800 g nakrájených rajčat z konzervy
1 lžička hnědého cukru
sůl a pepř
4 vejce
2 lžíce nakrájeného koriandru na ozdobu
(pokud vynecháte čili papričky-zkuste zároveň s rajčaty přidat 2 hrnky nakrájených žampionů a 220 g nakládané kukuřice)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
(pokud vynecháte čili papričky-zkuste zároveň s rajčaty přidat 2 hrnky nakrájených žampionů a 220 g nakládané kukuřice)
na pánvi rozehřejeme kukuřičný olej. Přidáme papriky a česnek a opékáme je za občasného zamíchání na středně silném ohni 2 min. doměkka. Vmícháme čili papričky, koriandr a kmín a opékáme je asi minutu. do směsi nalijeme červené víno, přivedeme k varu, zmírníme oheň a směs dusíme 3 min.
vmícháme rajčata i se šťávou a cukr a zvolna dusíme 20-25 min. do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme.
vařečkou nebo lžící uděláme do směsi na pánvi 4 důlky a do každého důlku rozklepneme vejce. Pánev přikryjeme pokličkou a vejce vaříme 10-15 min. Hotový pokrm posypeme koriandrem a podáváme přímo z pánve.