400 g vepřového plecka
200 g slaniny
2 červené a 1 žlutá paprika
2 cibule
2-3 lžičky koření Gril Mexiko
1 světlé pivo
4 lžíce oleje
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Anglickou slaninu nakrájíme na 0,5 cm plátky a ty rozkrájíme na 2 cm čtverečky. Stejně tak nakrájíme i maso nejprve přes vlákna na plátky a poté na čtverečky.
Směs Gril Mexiko smícháme s 1 dcl piva, olejem a touto marinádou přelijeme maso.
Papriky očistíme od jader a nakrájíme na 3 cm čtverečky, cibuli nakrájíme na čtvrtky a rozdělíme na plátky.
Na grilovací jehlu střídavě napichujeme maso, slaninu, cibuli a papriku. Grilujeme asi 20 minut. Během grilování potíráme marinádou z piva, koření a oleje.