Těsto :
100 g medu
2 lžíce rumu
200g cukru moučka
2 vejce
300g hladké mouky
asi 8 lžic mléka
100 g kandovaného ovoce
50 g rozinek
50 g ořechů
1/2 balíčku kypřícího prášku
skořice
citronová kůra
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do hlubší mísy dáme polotekutý med, vejce a cukr a vše mícháme tak dlouho až vznikne světlá hustá pěna. Poté přilijeme rum, přidáme kandované ovoce, ořechy, spařené rozinky , mletou skořici a citronovou kůru. Promícháme, přidáme hladkou mouku s kypřícím práškem a mléko. Ale jen tolik, aby se těsto dobře roztíralo. Připravíme si hlubší pekáč, který vymažeme řádně tukem a vysypeme moukou. Těsto do pekáče opatrně přeneseme a rozetřeme je do výšky asi 2 cm. Pečeme v mírně vyhřádé troubě. Hotový chlebíček z pekáče vyklopíme a na mřížce ho necháme vystydnout. Po vyhladnutí ho pocukrujeme.