400g vepřového masa - dělám i z masa kuřecího nebo krůtího
1 vejce
2 lžíce máčeného škrobu
100g hlávkového zelí - někdy používám čínské zelí
100g špenátu - ten já nedávám použiji houby nebo papriku
cibule a pór
stroužek česneku
1 šálek vývaru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce vína šao-sing - používám domácí víno,ale nesmí být moc sladké
půl lžičky wei-su - glutasol
půl lžičky chilli
špetka drceného jamajského pepře
olej, sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na tenké plátky 2-3 cm široké a 5-6 cm dlouhé. Důkladně smísíme s vejcem, máčeným škrobem a solí já přidávám trochu sójové omáčky. Necháme odležet asi 20 minut. Na pánvi rozehřejeme olej a maso za stálého míchání opečeme, zcedíme a necháme okapat.
Na tuk dáme cibuli, až zesklovatí přidáme na nudličky nakrájené zelí - je lepší spařit, česnek drobně nakrájený a ostatní zeleninu, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Přidáme maso a ochutíme sójovou omáčkou, vínem, pepřem, chilli asi po 2 minutách dušení přidáme máčený škrob a wei-su.
Podávám s rýží.