120 g másla nebo tuku
6 vajec
150 g moučkového cukru
30 g kakaa
80 g hladké mouky
50 g mletých mandlí
tuk na vymaštění a hrubá mouka na vysypání formy
marmeláda
30 g kakaové polevy
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Změklé máslo /tuk/ rozetřeme s polovinou dávky cukru a postupně všleháme žloutky. Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbylý cukr, ušleháme dohusta a lehce jej vmícháme do žloutkové pěny současně s mandlemi a moukou prosátou s kakaem. Těsto nalijeme do vymaštěné, moukou vysypané chlebíčkové formy, povrch uhladíme a chlebíček upečeme ve středně vyhřaté troubě /200 stupňů/. Vychladlý chlebíček jednou prokrojíme, díly spojíme marmeládou a polijeme polevou.