těsto:
6 žloutků
6 bílků
150 g moučkového cukru
200 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
1 velký mandarinkový kompot (nebo 2 malé)
krém:
200 g másla
180 g moučkového cukru
1 cukr vanilkový
500 g tvarohu
lžíce citronové šťávy
1 lžíce rumu - vše smíchat na krém
poleva:
3/4 l pomerančového džusu (část můžeme nahradit šťávou z kompotu)
2 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme tuhý sníh z bílků a mouku s kypřícím práškem. Těsto dáme na plech (peču na pečícím papíře) a upečeme. Necháme vychladnout. Mezitím si dáme okapat mandarinkový kompot - šťávu z něho budeme potřebovat na polevu. Korpus potřeme krémem, poklademe mandarinkami a zalijeme polevou.
Poleva: pudinky a cukr rozmícháme v džusu (šťávě z kompotu) a povaříme. Pozor - jakmile to začne houstnout ihned nalijeme na krém. Necháme ztuhnout.