4 vejce
150 g cukru
1 citrón
75 g polohrubé mouky
75 g solamylu
1 lžička prášku do pečiva
1 kg třešní
1 vanilkový pudink
400 ml mléka
75 g mletého máku
200 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce moučkového cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Oddělíme žloutky od bílků. Nastrouháme kůru z citrónu. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva. Bílky a 80g cukru vyšleháme dotuha, zašleháme žloutky a přidáme kůru a mouku.
Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, rozetřeme na něj těsto a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 12 minut. Piškot ihned vyklopíme na navlhčenou utěrku, srolujeme a necháme vychladnout.
Třešně vypeckujeme a necháme okapat. Pudinkový prášek smícháme s 5 lžícemi mléka a 2 lžícemi cukru. Zbylé mléko a mák přivedeme k varu, vmícháme pudink a krátce povaříme. Rozetřeme na piškot, obložíme třešněmi a posypeme zbylým cukrem. Piškot srolujeme a přikrytý necháme 2 hodiny na chladném místě.
Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme dotuha. Roládu posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme šlehačkou a třešněmi a nakrájíme.