1/3 kg hovězího masa
3 čerstvé houby nebo hrst sušených
cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
sůl,pepř
ocet
tuk
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
maso spolu s pokrájenými houbami dáme vařit, až změkne. Pak ho vyndáme a rozkrájíme na malé kousky a opět vložíme do hrnce. Přidáme česnek, osolíme, opepříme a ještě chvíli vaříme. Mezitím v hrníčku rozmícháme vodu s moukou a vylijeme do vařící polévky a vaříme ještě asi 5 minut. Dochutíme octem.
Na pánvi rozehřejeme tuk, osmahneme na něm cibulku a přisypeme sladkou papriku.
Polévku nalejeme na talíř, kde mačanku posypeme cibulkou a podáváme