250 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 větší cibule
2 lžíce strouhanky
hrst petrželové natě
sladká mletá paprika
mletý pepř
sůl
2 lžíce hořčice
4 ostravské klobásy
4 dlouhé plátky slaniny
2 lžíce oleje
2 lžíce kečupu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mleté maso dobře vymícháme se strouhankou, mletou paprikou, pepřem, vejcem, jemně krájenou cibulí
a petrželovou natí.
Z těsta vytvarujeme širší oválné řízky, potřeme hořčicí, vložíme ostravskou klobásu a dobře zavineme.
Stočíme do plátku slaniny a spíchneme špejlí.
Masové špačky vložíme do olejem vymaštěného pekáče a pečeme na 180°C asi 20 minut.
Před dopečením zakápneme kečupem a zapečeme.