150 ml podmáslí
330 ml mléka
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
2 a 1/2 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžičky kmínu drceného
120 g chlebové žitné mouky (předměřické)
380 g hladké mouky
1 a 1/2 lžičky sušeného droždí
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ingredience na těsto vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto vyndáme z nádoby a rozdělíme na 12 kousků. Na lehce pomoučeném stole z nich vyválíme válečky, alespoň 20 cm dlouhé, ohneme do tvaru loupáčků, přendáme na plech a necháme dalších 10 – 20 minut kynout. Poté potřeme bílkem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova při 170 °C cca 15 minut.
Tyto loupáčky jsou krásně voňavé a nadýchané