400g filetu z lososa
300 g tresky
2 lžíce špenátového protlaku
0,15 l smetany na vaření
citrónová šťáva
sůl,pepř
česnek
1 vejce
listové těsto
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Tresku nakrájíme na kostky a spolu s česnekem, špenátem a smetanou umixujeme homogenní masu, kterou ososlíme a opepříme. Lososa pokapeme citrónovou šťávou a také osolíme a opepříme. Listové těsto rozprostřeme na plech a rovnoměrně posypememe masou z tresky ( až na 3-4 cm od okraje těstam které necháme volné ). Na tuto masu položíme lososa a volné okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Poté přes sebe přeložíme dlouhé strany těsta a závin položíme na plechtímto překladem dolů. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 25 - 30 min v troubě předehřáté na cca 200 stupňů Celsia.