4 filety z lososa
2 cibule
4 jablka
1/4 l bílého vína
3 lžíce strouhaného křenu
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce zakysané smetany
40 g másla na pečení
20 g másla do omáčky
pepř
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nejdříve si připravíme omáčku. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, odstraníme jadřince a zalijeme cit. šťávou. Cibuli nahrubo nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme jablka a krátce podusíme. Zalijeme vínem a dusíme ještě 10 min.Potom rozmixujeme v mixéru, osolíme, opepříme, přidáme křen a zakysanou smetanu.
Filety z lososa opečeme na másle(40g) z obou stran.
Lososa z části přelijeme omáčkou a podáváme s bramborami či dušenou zeleninou.