Voda - 0,5 litru
ovesné vločky - 5 lžic
žloutek (vajíčko)- 1 ks
sůl - špetka
vanilkový cukr - 1 balíček
prášek do pečiva - půl balíčku
solamyl - 2 lžíce
hladká mouka - dle potřeby
tuk
zavařenina
bílek
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ovesné vločky dáme do studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Pak přidáme žloutek, (může být celé vajíčko), sůl, vanilkový cukr, prášek do pečiva, Solamyl a hladké mouky tolik, abychom dosáhli hustého těsta. Dobře metlou prošleháme. Na pánvi pečeme lívanečky po obou stranách a hotové potíráme zavařeninou, kterou jsme utřeli s bílkem na zahoustlý krém (stačí jem džem).