50 g ovesných vloček
50 g celozrnné mouky
špetka soli
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
150 ml pomerančové šťávy
150 ml odstředěného mléka
2 mírně našlehané vaječné bílky
olej na potření
2 lžíce surového třtinového cukru
NÁPLŇ:
225 g rozetřeného sýry cottage
175 g hrozinek
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
OZDOBA:
dílky pomeranče
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V míse smíchejte ovesné vločky, mouku sůl a pomerančovou kůru. Postupně přilévejte za stálého míchání pomerančovou šťávu a mléko. Přidejte vaječné bílky. Teflonovou pánev mírně potřete olejem a zahřejte na střední teplotu.Nalijte do pánve tekuté těsto jen natolik, aby zakrylo dno pánve, a nakláněním pánve těsto rovnoměrně rozlijte. Nechte lívanec smažit, dokud se neobjeví bublinky a dokud spodní strana nezhnědne. Lívanec obraťte a smažte druhou stranu.
Zbytek těsta zpracujte stejným způsobem. Podle velikosti pánve bude směs stačit na 8 -10 lívanců.
Smíchejte sýr, hrozinky a pomerančovou kůru na náplň. Položte asi 2 lžíce směsi doprostřed každého lívance a stočte ho do roličky. Takto upravené lívance můžete přikryté uchovat přes noc v chladničce.