Olej na smažení
165 g hladké mouky
175 ml mléka
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička mandlové tresti
1 vejce
moučkový cukr na posypání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Ve fritovacím hrnci nebo hlubší pánvi rozehřejte olej na 170 stupňů
2. Zatím v míse důkladně rozšlehejte vidličkou nebo metlou na šlehání mouku, mléko, prášek do pečiva, mandlovou tresť a vejce.
3. Otvor nálevky široký 1 cm uzavřete prstem a do nálevky nalijte 4 lžíce těsta. Nad rozpáleným olejem nechte těsto vytékat praménkem a krouživým pohybem vytvořte z litého těsta spirálu o průměru asi 15 cm.
4. Smažte 3 - 5 minut až je spirála zlatohnědá. Jednou obraťte kleštěmi na pečivo. Nechte okapat na papírovém ubrousku (udržujte teplé) Pokračujte se zbývajícím těstem, které před plněním do nálevky rádně promíchejte.
5. Spirály posypejte moučkovým cukrem. Podávejte teplé.