18dkg hl.mouky
4dkg hr. mouky
18dkg másla
1žloutek
ocet
sůl
1dcl vody
hl. mouka na vyválení.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Máslo prohněteme se 2 lžícemi hl.mouky, uděláme z něj plochy čtverec a necháme v ledničce ztuhnout.
Z ostatních surovin vypracujeme těsto, které se nesmi lepit na vál a na ruce. Přikryjeme vlhkou utěrkou.
Za pů hodiny vyválíme z těsta čtverec a z tukového menší čtverec, který položíme na velký čtverec.
Rohy těsta přeložíme přes tukové těsto tak, aby bylo zabaleno. Těsto lehce rozválíme na velký čtverec, složíme jej třikrát přes sebe,válečkem lehce rozválíme a znovu složíme.Toto dvakrát opakujeme. Těsto zabalíme do vlhké utěrky a vložíme do ledničky ztuhnout. Toto vyválení a překládáni opakujeme ještě dvakrát.