|
Recept na Liptovské batůžky
|
|
|
| |
Postup přípravy:Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme, očistíme a postrúhame alebo zomelieme na mlynčeku na mäso. Pridáme žĺtky, soľ, krupicu, múku a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame na štvorce. Na každý štvorec dáme asi lyžičku tvarohovej plnky, okraj cesta prehneme, postláčame a batôžky uvaríme v slanej vode. Uvarené scedíme, pokvapkáme maslom a polejeme kyslou smotanou. Tvarohovú plnku pripravíme nasledovne: Tvaroh pretrieme, osolíme, pridáme posekaný kôpor, rozškvarenú pokrájanú slaninu a premiešame.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Liptovské batůžky, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/liptovske-batuzky">Recept: Liptovské batůžky</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Liptovské batůžky:
|