4 středně velké líny
600g malých brambor
1 jarní naťovou cibulku
mletý pepř
sůl
MARINÁDA:
500 ml vody
200 ml octa
šťáva z citronu
1 stroužek česneku
1 cibulka
100ml olivového oleje
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Líny omyjte a ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
Marinádu připravte z vody,octa,oleje,štávy z citronu,prolisovaného česneku,na jemno nakrájené cibulky,bobkového listu,nového koření a špetky soli.Důkladně promíchejte a pak do ní vložte ryby,které nechte marinovat v chladu aspoň 24 hodin.
Líny pečte na grilu na olejem potřeném roštu asi 6 minut z každé strany.
Brambory omyjte a ve slupce uvařte v osolené vodě do poloměka.Poté je sceď-tepřekrojte na poloviny a promíchejte s cibulkou nakrájenou na kolečka.Spolu s grilovanými líny je dejte na plech vyloženým pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180 C dopečte cca 12-15 minut.