třené těsto:
300 g másla nebo hery
300 g moučkového cukru
1 bal vanilínového cukru
1 kl rumu
4 žloutky
3 pl mléka
6 bílků
400 g hladké mouky
2 pl kakaa
1 bal kypřicího prášku do pečiva
tvarohová náplň:
500 g tvarohu
3 pl moučkového cukru
1 bal vanilínového cukru
2 žloutky
50 ml mléka
na posypání:
1 bal práškový cukr s vanilkovou příchutí
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Měkké máslo,moučkový cukr,vanilínový cukr a rum utřeme do pěny. Postupně přidáváme žloutky a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smíchanou s kypřicím práškem a tuhý sníh střídavě zlehka vmícháváme do těsta. Polovinu těsta rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a necháme ho stranou.
Příprava tvarohové náplně:
žloutky vymícháme s moučkovým a vanilínovým cukrem. Přidáme rozmačkaný tvaroh, mléko a všechno spolu dobře vymícháme.
Tvarohovou náplň natřeme opatrně na bílé těsto, pokryjeme kakaovým těstem a dáme péci.
Elektrická trouba : cca 170°C (předehřátá)
Horkovzdušná trouba : cca 150 oC (předehřátá)
Plynová trouba : stupeň 2-3 (předehřátá)Doba pečení : asi 40 – 50 min.
Vychladlý moučník posypeme práškovým cukrem s vanilkovou příchutí a krájíme na obdélníky