500 g - tvarohu
3 lžíce - citrónové šťávy
500 ml - smetany ke šlehání
50 g - cukru
2 balíčky - ztužovače
4 lžíce - rybízového želé
50 g - sekaných pistácií nebo mandlí
2 lžičky - kakaa
2 lžičky - moučkového cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
- máslo ušleháme do pěny. Postupně vmícháme cukr, vanilkový cukr a vejce. Prosijeme mouku a prášek do pečiva a po lžících přidáváme do těsta. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vymastíme rozevírací formu o průměru 26 cm
1. - formu naplníme těstem, pečeme asi 40 minut. Vyjmeme korpus opatrně z formy a necháme vychladit. Poté jeje rozřízneme na tři pláty.
Na náplň:
utřeme nízkotučný tvaroh s citrónovou šťávou. Smetanu s cukrem a ztužovačem ušleháme dotuha a vmícháme do tvarohu
2. - spodní plát potřeme za pomoci dortové stěrky 2 lžícemi želé a asi 1/3 šlehaného tvarohu. Přikryjeme středním plátem. Potřeme zbylým želé a druhou třetinou šlehaného tvarohu. Položíme vrchní plát, lehce přitlačíme. Dort potřeme zbytkem šlehaného tvarohu
3. - posekané pistácie nebo mandle přitlačíme na okraj dortu. Z kartonu vystřihneme 12 květů a položíme na dort. Kakaový prášek smícháme s moučkovým cukrem, dáme do sítka a dort poprášíme. Opatrně zdvihneme šablony. Podle přání můžeme nakonec dát do květů cukrové hrudky