piškotové těsto:
3 - vejce
90 g - cukru
90 g - hrubé mouky
40 g - rozpuštěného másla nebo pokrmového tuku
obloha:
2 - pomeranče
175 g - tvarohu
400 g - bílého přírodního jogurtu
125 g - cukru
8 plátků - želatiny
250 g - dotuha ušlehané smetany
2 lžíce - pomerančového likéru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Budeme potřebovat též 2 složené plátky alobalu široké asi 5 cm a
12 pudinkových formiček, event. šálků.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Ušleháme do pěny vejce s cukrem. Vmícháme prosátou mouku a máslo
- vymaštěný plech zmenšíme páskami alobalu na velikost 3x20 cm. Potřeme těstem a pečeme asi 20 minut. Vyklopíme a po zchladnutí vypíchneme 12 koleček
- ostrouháme kůru z jednoho důkladně omytého pomeranče. Ostatní oloupeme, dílky vyloupneme a šťávu zachytíme. Promícháme tvaroh, jagurt, cukr, pomerančovou kůru a šťávu. Želatinu rozpustíme podle návodu a vmícháme do krému. Chladíme 30 minut. Vmícháme šlehačku a likérem. Dílky pomeranče vložíme do formiček vypláchnutých studenou vodou. Naplníme krémem a chladíme 2-3 hodiny. Navrch položíme piškotová kolečka a lehce přitlačíme. Dortíky vyklopíme