270 g červeného zelí
2 středně velká kyselejší jablíčka
1 lžíce rostlinného oleje
šťáva z jednoho citronu
1 cirton na ozdobu
1 polévková lžíce křenu, nebo Křenexu
sůl
naklíčená pšenice
pražená loupaná slunečnicová semínka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zelí zbavíme vrchních listů, opláchneme a pokrájíme na tenké nudličky. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Obojí smícháme a zakapeme citronovou šťávou, aby nám jablíčka nezhnědla. Osolíme, zakapeme olejem a vmícháme křen. Necháme odležet l/2 hodiny, nazdobíme trochou křenu nebo plátky citronu.
Jiné chuti docílíme, necháme-li salát uležet 8 - 12 hod a posypeme ho klíčky pšenice a praženými slunečnicovými semínky.