1 bal. lasagní
300 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 červená paprika
sůl
pepř
bešamelová omáčka
červené víno
plátkový sýr
4 lžíce rajčatové omáčky (protlaku)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Lasagne uvaříme dle návodu. Mezitím na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme mleté maso a orestujeme cca 5 minut. Vidličkou maso drtíme, aby se netvořily velké hrudky. Pak přidáme sůl, pepř, na kostičky nakrájenou papriku a rajčatovou omáčku, dusíme 15 - 20 min.
Do lehce vymazané zapékací misky pokládáme střídavě vrstvu lasagní, masa, bešamelu. Na poslední vrstvu z lasagní nalijeme bešamel a pokryjeme plátkovým sýrem nebo parmezánem.
Zapékáme v předehřáté troubě, až je sýrový vrstva do zlatova.
Doboru chuť!