1.Lasagne Panzani (nevaří se)
2.Omáčku Bolognese(Panzani,Capannina -Delvita)
3.Bešamelová omáčka(Polotovar nebo domácí)
4.Olivový olej panenský
5.Krájená rajčata s bazalkou (2x až 3x plechovka valfrutta- Delvita)
6.Maso mleté (1/2 kg- ľ kg)
7.Maso kuřecí (1/2 kg- ľ kg)
8.Sýr na strouhání 30%
9.Parmezán
10.ketchup
11.olivy není podmínkou
12.Sojová omáčka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mleté a kuřecí maso orestujeme na pánvi a přidáme sojovou omáčku.
Dále smícháme omáčku Bolognese a krájená rajčata.
Nastrouháme sýr.
Vezmeme pekáč, nejlépe hranatý asi 9-12 cm vysoký, vymažeme olivovým olejem,
část bešamelové omáčky nalijeme na dno pekáče, dále proložíme vrstvou lasegně,
nejlépe dvojitě.Dále následuje vrstva omáčky, do které nasypeme maso, posypeme sýrem a zalijeme bešamelovou omáčkou.Opakujeme až k hornímu okraji pekáče.
Poslední vrstvu ukončíme bešamelovou omáčkou a zasypeme parmazánem.
Dáme péct do předehřáté trouby při teplotě 180 C na 35-45 minut .
Popřípadě můžeme použít olivy podle chuti.
Přeji dobrou chuť.