|
Recept na Kyjevská roštěná
|
|
|
| |
Postup přípravy:Roštěnec nakrájíme přez vlákna na plátky, rozklepeme, osolíme a středu dáme na tenké nudličky salám a okurky, 1/4 vejce natvrdo vařeného, pevně zabalíme, spíchneme párátkem, povrch opečeme na jedné třetině rozpáleného tuku. Na zbývajícím tuku osmažíme do svetle růžova cibulku a zalijeme vřelou vodou. Do tohoto základu vložíme roštenku, zasypeme paprikou a dusíme do měkka. Roštěnku vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku zasypeme moukou a osmažíme. Pak zalijeme vodou tolik aby máčka byla řídká a necháme vařit nejméně 1 hod. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přecedíme na dušené roštěnky, provaříme a odstavíme. Na pánvičce oprežíme na kostky nakrájenou slaninu a vložíme ji do omáčky.
Omáčka je jemná, hladká, světle červené barvy a povrch omáčky je mastný.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kyjevská roštěná, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kyjevska-rostena">Recept: Kyjevská roštěná</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kyjevská roštěná:
|