1 menší květák
1 rajče
1/2 kelímku bílého jogurtu
citrón
pažitka
sůl
vlašské ořechy
několik listů hlávkového salátu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Omytý květák zbavený zelených částí pokrájíme nadrobno, tvrdší části nastrouháme na hrubém struhadle (ponecháme si několik růžiček na ozdobení) a ihned zakamepe citrónovou šťávou.
Z bílého jogurtu, citrónové šťávy, soli, pažitky a asi 4 strouhaných jader ořechů si připravíme zálivku, kterou nalijeme na květák.
Necháme v chladnu asi 1 hodinu odležet.
Mezitím si obyjeme hlávkový salát a jednotlivé listy upravíme na talíř. Rajče nakrájíme na dílky.
Na připravené listy hlávkového salátu urovnáme proleželý květák se zálivkou, ozdobíme dílky rajčete a několika růžičkami květáku a poklademe zbylými kousky vlašských ořechů.