|
Recept na Kváskový chléb
|
|
|
| |
Postup přípravy:Chlebový kvas zakoupíme nejlépe v nějaké malé soukromé pekárně. Je to takové řídké našedlé těstíčko, příjemně vonící kysele.
Všechny suroviny dáme do mísy, přidáme chlebový kvas (1-2 lžíce si ponecháme)a vypracujeme těsto. Nesmí být příliš tuhé, ale ani téci. V připadě potřeby přidáme buď mouku, nebo vodu. Dáme do tepla a necháme kynout. Doba kynutí je závislá na teplotě a na kvalitě kvasu a pohybuje se kolem 3 - 6 hodin. Čím déle těsto kyne tím bude výsledný chléb kyselejší, ale i trvanlivější.
Po vykynutí upečeme v troubě na 180 st. C asi jednu hodinu.
Zbylý kvásek dáme do sklenice, přidáme žitnou mouku a vodu a uděláme řidší těstíčko. Dáme do tepla (ideální je teplota mezi 30-40 st)a necháme opět vzejít kvásek. ten je hotový, když má charakter čerstvě našlehaného mléčného koktejlu. Dáme do ledničky, kde vydrží asi 10 dní. Před použitím vyndáme asi na hodinu do tepla, odebereme dávku na pečení nového chleba, opět přidáme žitnou mouku a vodu a opět necháme vzejít a tak dokola.
Ideální je použít domácí pekárnu na pečení chleba, ale musíme nejprve zapnout program těsto, po jeho dokončení pekárnu vypneme a počkáme 3 - 6 hodin, až těsto vykyne. Pak teprve zapneme program pečení.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kváskový chléb, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kvaskovy-chleb">Recept: Kváskový chléb</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kváskový chléb:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
|