4 ks větších kuřecích řízků z prsíček
1 ks stroužek česneku
1 ks rohlíku máčeného v mléce
1 ks vejce
1 ks malé cibule
150 g mletého masa (vepřového a hovězí)
50 g másla
50 g šunky
30 g slaniny
1/4 lžičky muškátového oříšku
2 lžíce petrželky
1 lžíce strouhaného sýra
1 sklenice bílého přírodního vína
2 lžíce rajčatového protlaku
vývar z polévkové kostky masoxu
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Řízky naklepeme a osolíme
Mleté maso spojíme s česnekem utřeným se solí, kořením a s nadrobno nakrájenou slaninou
Přidáme vymačkaný rohlík, vejce, sýr a petrželku
Dobře promícháme a směs rozdělíme na připravené kuřecí řízky
Zavineme je a převážeme nití
Na hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme pokrájenou šunku a závitky opečeme ze všech stran
Podlijeme vínem, vývarem a dusíme asi 3/4 hodiny
Omáčku zahustíme rajčatovým protlakem, posypeme petrželkou a krátce povaříme
Před servírováním odstraníme ze závitků nit.
Podáváme s vařenými brambory, dušenou rýží nebo s těstovinami.