4 lžíce olivového oleje;
200 g drobných žampionů nakrájených na plátky;
hrst nasekané petrželky;
1 velký stroužek česneku,rozmačkaný;
380g listového těsta;(lépe pláty než balíčky);
4 kuřecí prsa bez kůže;
1 rozšlehané vejce;
sůl a pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a na vysokém plameni v něm tři minuty smažte žampiony, dokud nezhnědnou.Přidejte petržel a česnek a všechno dobře promíchejte. Hojně osolte a opepřete;poté odstavte,aby směs trochu vychladla.Dejte do trouby plech a předehřejte ji na 220°C,horkovzdušnou na 200°C.
Vybalte těsto a nakrájejte ho na čtvrtky.Přes střed všech čtyř kousků položte příčně kuřecí prsíčka.Na ně navršte trochu houbové směsi a všechno zakápněte zbytkem oleje.Protilehlé rohy těsta přeložte přes maso a houby,aby se kraje těsně překrývaly,a stisknutím je spojte.Taštičky potřete rozšlehaným vejcem.
Balíčky opatrně přemístěte na rozpálený plech a pečte půl hodiny,až se těsto nafoukne a zezlátne.Před podáváním nechte taštičky chvíli odpočinout.Ideální přílohou je čerstvá zelenina nebo salát.