cca 500 g kuřecích steaků
1 balení mrazené čínské zeleninové směsi
sójová omáčka
chili omáčka
0,5 dcl červeného vína nebo lžíce vinného octa
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Teflonovou pánev lehce "vymázlou" olejem rozehřejte na středním stupni výkonu vařiče (teflonu nedělají dobře rychlé teplotní skoky). Maso opláchněte pod studenou vodou a osušte. Pak jej vložte do rozpálené pánve a rychle opečte z obou stran aby se maso "zatáhlo". Nyní jednotlivé kusy masa pokapejte sójovou omáčkou a osolte (když dáte omáčku hned zpočátku, bude se vám to šíleně připékat). Pánev přiklopte poklicí a nechte dusit. Pokud maso nepustí dost vlastní šťávy, tak jej mírně podlijte vodou (ne že z toho uděláte polívku). Zatím můžete maso asi tak na 20 minut ponechat vlastnímu osudu (skoro - občas ho otočte).
Po 20 minutách pánev odkryjte, šťávu nechte vydusit a opékejte dál, dokud maso nezíská pěknou barvu. Na takto připravené maso vsypte mírně rozmrazenou zeleninu, dle gusta mírně či více přikořeňte tekutou čili omáčkou a opět přiklopte. Dusíte do změknutí zeleniny (vody by si měla pustit sama dost).
Po změknutí zeleniny opět nechte přebytečnou vodu vydusit do nějaké přijatelné úrovně (polívku jsme opravdu nechtěli vařit). Podávejte s rýží a nejsou-li vaše chuťové buňky dostatečně ukojeny můžete dochutit kečupem nebo nějakým, nejlépe jogurtovým, dresinkem.