2-3 větší cibule(lépe různé barvy)
300-500g kuřecího masa
100-200g(dle chuti) bambusových výhonků
sůl
sojová omáčka
glutaman sodný(glutasol)
kurkuma
zázvor
koření pěti vůní
1/2 kostky kuřecího bujónu
olej
sušená jíška
4 sáčky rýže
čerstvá máta
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka,přidáme kuřecí maso a posypeme vše špetkou soli a kořením pěti vůní.Lehce osmahneme,přidáme na proužky nakrájené bambusové výhonky a bujón,promícháme a zalejeme cca. 0,5 l vody.Přivedeme k varu a přidáme špetku kurkumy,rovnou kávovou lžičku glutamanu a cákneme sojové omáčky(opatrně,dle chuti).Dusíme cca 5 minut,dle potřeby přidáme sušené jíšky a zázvoru(dle oblíbenosti ostrosti jídla).Po cca minutě vypneme a podáváme s vařenou dlouhozrnnou rýží(nejlépe jasmínovou)posypanou nasekanými čerstvými lístky máty.
Chladivá chuť máty tvoří spolu se zázvorem netradiční kombinaci,která Vás ve společnosti lehkého kuřecího masa jistě mile překvapí.