Celé kuře (ještě lépe slepici)
3 cibule
pár kuliček pepře
nové koření
několik bobkových listů
tatarská omáčka Hellmans (hořčicová)
cukr
sůl
ocet (citron)
příp. hořčice
2–3 nakrájená jablka
6 větších kyselých okurek
5–10 dkg oloupaných a nasekaných mandlí
šlehačka.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Celé kuře uvaříme ve slané vodě s cibulí a kořením. Po vychlazení obereme a nakrájíme. Tatarskou omáčku ochutíme cukrem, solí, octem a příp. hořčicí, přidáme nakrájená jablka, kyselé okurky, maso a mandle, vše zamícháme. Nakonec vmícháme téměř celou ušlehanou šlehačku. Pro pikantnější chuť můžeme přidat jemně nakrájenou cibuli a mletý pepř.