kuřecí prso
provenskálské koření
1 větší žampion
kukuřičný škrob
citronová šťáva
olej na smažení
sůl.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuřecí prso nakrájíme šikmo na plátky asi 0,5 cm silné a posypeme provensálským kořením. Máme -li čas, necháme okořeněné maso odležet v chladničce. Očištěný žampion nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Okořeněné plátky masa obalíme ve škrobu a prudce osmažíme v rozpáleném oleji. Obrátíme, přidáme plátky žampionu a dosmažíme. Solíme až na talíři.
Doplnit můžeme mungovými klíčky, které necháme na pánvi jen prohřát nebo osmaženými snítkami zelené petržele.Jako přílohu můžeme použít chléb, rýži, brambory nebo bramborovou kaši.