1 cibule
1 kořenová zelenina
kuřecí kousky z 1 kuřete
5-10 lžic krupice
sůl
máslo
voda
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli oloupeme, rozpůlíme a v hrni nasucho opražíme do zlatohněda. Pak přidáme vodu a kousky kuřete. Vaříme asi 2 hodiny. Vývar se musí vařit velmi zvolna! Hnědou pěnu na povrchu nesbíráme, sama zmizí.
Když je vývar hotov, přecedíme ho, pokrájíme maso a vložíme ho zpátky do vývaru.
Kořenovou zeleninu orestujeme na trošce másla a dáme do vývaru. Necháme jí změknout a nakonec do polévky přidáme krupici a osolíme podle chuti. Vaříme 15 minut až polévka zhoustne. Hotovou polévku dochutíme.