4 kuřecí prsa
žampióny (ca 250g)
sůl, pepř
hladká mouka, tuk
středně velká cibule
kostka masoxu (nebo slepičí bujón)
smetana nebo šlehačka (250 ml)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném tuku zprudka osmahneme. V hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Osmahlé plátky vložíme do hrnce, přidáme očištěné nakrájené žampióny, podlijeme vodou tak, aby vše bylo ponořeno a dusíme.
Po změknutí přidáme kostku masoxu. V troše smetany nebo šlehačky rozmícháme lžíci hladké mlouky a zahustíme pokrm, dolijeme zbytek smetany. Necháme přejít varem. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.