500 g kuřecích stehenních řízků,
1 malý květák,
1 mrkev,
máslo,
solčanka,
špetka muškátového oříšku,
několik plátků sýra
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Květák rozebereme na malé růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka.
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a osmahneme ho na kousku másla. Ochutíme Solčankou. Téměř měkké maso přendáme do zapékací misky. Přidáme povařené květákové růžičky, poprášíme je muškátovým oříškem, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, posypeme Solčankou a vše ještě pokapeme rozpuštěným máslem. Poklademe plátky sýra a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C do změknutí masa i květáku. Podáváme s bramborovou kaší.