400g kuřecích prsíček
1 stroužek česneku
7 lžic oleje
3 lžíce citronové štávy
1 lžička kari
1 velká mrkev
sůl
1 červený a 1 zelený paprikový lusk
2 malé cibule
6 tenkých plátků prorostlé slaniny
sůl a černý pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1.Marináda:
Maso opereme,osušíme a nakrájíme na 12 řezů.Česnek oloupeme a prolisujeme do misky.K tomu přidáme 4 polévkové lžíce oleje,citronové štávy a kari a vše dobře promícháme.Maso pak do této marinády přidáme,vše spolu promísíme a necháme přikryté stát a asi 1 hodinu marinovat.
2.
Oškrábeme mrkev a nakrájíme na šikmé oválky,které necháme 3 minuty povařit v osolené vodě.Paprikové lusky rozpůlíme,odstraníme z nich semínka a vnitřní část,vepereme je a rozkrájíme na kousky.Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílů.
3.
Z marinády vybereme kuřecí maso a necháme ho odkapat.Každý kus masa zabalíme do poloviny plátku slaniny.na každý špíz pak nabodneme 3 závitky,které střídavě proložíme zeleninou tak,aby byla na začátku a na konci.Osolíme a opepříme.
4.
Špízy pak opékáme 8-10 minut za občasného otáčení ve zbylém oleji do křupava:během opékání je potíráme marinádou.hotové je podáváme s rýží a různými omáčkami.