4 kuřecí řízky
kari koření
sojová omáčka
pepř
sůl
hořčice (plnotučná)
smetana ke šlehání
olej a jako přílohu lze podávat brambory
těstoviny
krokety
hranolky
nebo americké brambory.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuřecí řízky nakrájíme na větší kousky, mírně naklepeme a osolíme.
Příprava omáčky:
Do misky vlijeme jednu až dvě smetany ke šlehání (balení 250 ml) a přidáme tři lžičky hořčice, dále přidáváme podle chuti kari koření, sůl a pepř. Pro dochucení použijeme sojovou omáčku. (místo hořčice plnotučné lze použít i pikantnější hořčice, záleží na chuti a místo sojové omáčky lze použít například worchester).
dále:
Na pánev nalejeme trochu oleje, jen tak aby bylo pokryté dno. Počkáme až se olej rozpálí. Na pánev dáme maso a mírně orestujeme. Poté ještě pro barvu přidáme kari a sojovku. Smažíme dokud není maso měkké. Pro zrychlení je možné podlít maso trochou vody a přikrýt a nechat podusit. Poté necháme vodu a olej vypařit. Když je maso měkké zalijeme ho připravenou omáčkou a mícháme dokud omáčka trochu nezhoustne a nespojí se se zbytkem oleje.