2 lžíce olej
2 kg kuřecího masa
čerstvě umletý pepř
2 nakrájené cibule
2 prolisované stroužky česneku
2 červené nebo zelené papriky bez semen
6 plátků šunky
420 g oloupaných konzervovaných rajčat
1/2 hrnku bílého vína
12 černých oliv
12 zelených oliv
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a pečeme na něm opepřené kousky kuřete do zlatova (vždy několik kousků najednou).Odkládáme je na talíř.
Potom v kastrolu asi 5-8 minut opékáme do měkka cibuli,česnek,papriky a šunku,nesmějí však zhnědnout.Jakmile se začnou připékat,podlijeme je nepatrně horkou vodou.
Přidáme opečené kousky kuřete,rajčata,víno a olivy.Zvolna dusíme do měkka bez pokličky asi 35minut.Kuřecí hrnec podáváme s vařenými brambory a hlávkovým salátem.