velké kuře
1ks pečiva
30g tuku
2 vejce
sůl
50ml bílého vína
oregano
1 lžíce grilovacího koření
2-3 stroužky česneku
1 lžíce nakrájené petrželky
1 sáček kysaného zelí (500g)
1 lžička cukru
několik zrnek celého pepře a jalovce
římský hrnec
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hrnec namočíme na dvacet minut do vody! Kuře očistíme spaříme vařící vodou a necháme okapat. Pečivo nakrajet na kostičky a pokapat rozehřátým tukem. Velce rozšlehat se solí a vínem, nalít na pečivo a nechat chvíli odležet. Pak přidáme koření rozsekaný česnek a petrželku a promícháme. Směsí naplnit kuře a sepnout otvor. Na dno pekáče nasypat zelí i se šťávou, posypat cukrem a jalovcem a pepřem. Vložit kuře posolíme ho a přikryjem ho. Pečeme 60 minut při 220 C. Pak pokličku sejmeme a dopečeme až kuře zezlátne. Odstraníme koření ze zelí , naporcujem a podáváme z bramborovým knedlíkem a PIVEM.