25 g másla
1 lžíce slunečnicového oleje
4 kuřecí plátky
100 g uzené šunkového plátku, nakrájeného na nudle
1 velká cibule, nadrobno nakrájená
2 kousky celerové natě, nakrájené na kousky
1 velký stroužek česneku
25 g mouky hladké
450 ml kuřecího vývaru
150 červeného vína sladkého
sůl, černý pepř
100 g malých žampionů
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rozpustíme máslo a olej v široké pánvi a osmažíme kuře do hněda. Vytáhneme jej z pánve a necháme stranou. Do pánve přidáme šunku, cibuli, celerovou nať a smažíme je asi 10 minut, až změknou.
Přidáme česnek a mouku a vaříme minutu, potom postupně vléváme vývar a víno. Přivedeme k varu a vaříme, až zhoustne. Okořeníme a přidáme kuře a žampiony. Přivedeme znovu k varu, přikryjeme a povaříme 5 minut.