600 g kuřecího masa(může být cokoliv - prsa
stehýnka,špalíčky dle chuti)
2 větší cibule
sůl
pepř
máslo na vymazání pekáčku
tatarka light (může být i obyč.)
sýr eidam plátky 100-150 g.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vymažeme si pekáček kouskem másla, na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli,pak kousky kuřete, osolíme, opepříme dle chuti.Pak zalijeme celou tatarkou (někdy, když mám víc masa naředím tatarku půlkou bílého jogurtu asi 75 g).No a nakonec zakryjeme plátky sýra.Nejprve peču asi 20 min na 250 C" zakryté, poté odkryju a ještě peču, aby sýr pěkně zrůžověl.Cibulka pustí dost šťávy, tatarka udělá taky své......takže masíčko je náramně šťavnaté a křehoučké.Někdy dávám na přilepšenou na vrstvu masa i šunku....Je to jednoduché a výborné..