1 kuře
6 jablek
4 střední cibule
1 citrón
2-3 lžíce medu
kari koření
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme, omyjeme a každý kousek nařízneme ke kosti. Jablka rozčtvrtíme a zbavíme jadřinců. Cibule nakrájíme na silná kolečka (půlkolečka). Připravíme marinádu z citrónové štávy, medu a kari. Lehce posolené kousky kuřete pečlivě namáčíme do marinády a dáváme do mísy, do které nakonec přidáme jablka i cibuli. Vše dobře promísíme (nejlépe rukama), upěchujeme a přes noc uložíme do ledničky. Druhý den stačí kuřete přendat na pekáč přidat máslo či margarín a pomalu péct (cca 180 °C, ke konci teplotu zvýšit, aby se udělala kůrčička). Podáváme s rýží (např. pečenou s kari) nebo pečenými brambory.