30 g krevet
1 menší kuře
10 lžic rýžového vína na vaření (lze nahradit bílým stolním)
sůl
čerstvý zázvor
3 mladé cibulky i s natí
sojovou omáčku
3 lžíce bramborového škrobu
0,5 litru kuřecího vývaru
keramickou nádobu na vaření v páře
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuře omyjeme a dáme do keramické nádoby. Krevety omyjeme a posypeme s nimi kuře. Přidáme kousek zázvoru a cibulku. Osolíme a zalijeme vývarem. Nádobu vložíme do hrnce s vodou a vaříme dokud maso nezměkne. Vyjmeme maso a koření a vývar zahustíme bramborovým škrobem, ještě dvě minuty vaříme a pak dochutíme sojovou omáčkou. Maso podáváme polité touto omáčkou buď s rýží a nebo zeleninou.