1 kg kuřecích stehen
1/4 hrnku oleje
1/3 hrnku citronové šťávy
1 lžíce včelího medu
1 lžička oregana
1 lžíce rozmarýnu
4 stroužky česneku
sůl
2 lžičky škrobové moučky
1/2 hrnku vody
1 kostka kuřecího nebo zeleninového bujónu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vše smícháme a polijeme tím stehýnka a dáme přes noc marinovat. Stehýnka alespoň jednou v marinádě obrátíme. Druhý den pečeme v troubě na 180°C nebo grilujeme. Občas potíráme marinádou a nepodléváme!
Omáčka:
2 lžičky škrobové moučky smícháme v 1/2 hrnku vody + 1 kostka kuřecího nebo zeleninového bujónu + zbylá marináda Smícháme a zahříváme asi 5 minut až se omáčka začne vařit a zhoustne. 10 minut před koncem pečení nalijeme omáčku na maso a dáme zapéci do trouby.