8 kuřecích prsíček
pepř
mletá sladá paprika
8 plátků anglické slaniny
8 bobkových listů
1/2 svazku petržele
300 g cibule
1 kg paprik
1-2 lžíce oleje
125 ml suchého bílého vína
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Troubu předehřejeme na 200°C.Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme.Osolíme je,opepříme a posypeme mletou sladkou paprikou.Každý kousek masa obalíme plátkem slaniny a přidáme lístek bobkového listu.Opereme petrželovou nať a otrháme lístky.Oloupeme cibuli a drobně ji pokrájíme.Očistíme papriky,omyjeme je a nakrájíme na kostičky.
Pekáč vytřeme olejem a vyrovnáme do něj maso.Dáme do trouby a 10 minut pečeme.Maso podlijeme vínem a posypeme připravenou zeleninou i petrželkou.Pečeme dalších 15 minut.Upečené maso dáme na talíře,zeleninu podle potřeby solíme a opepříme a přidáme k masu.Odstraníme bobkový list.Podáváme s bramborami.