kuře
cibule
žampiony
rajčata
petržel
máslo
koření (sůl
paprika
dál dle chutí)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuře rozporcujem (každý asi podle sebe :-) ) a okořeníme, z obou stran osmahnem na másle a dáme si ho bokem. Ve zbytku másla osmahnem na jemno nakrájenou cibulku a přidáme oloupaná nakrájená račata. Chvilku podusíme. Zvlášt na pánvi rospustíme kousem másla a přidáme nakrájený žampióny a petržel (bývá to dost suchý, takse přidáme trochu vývaru - pokud není tak z bujónu), opět chvilku podusíme (nesmíme zapomenout občas promíchat - hlavně kvůli těm žampionům). Potom smícháme tu rajčatovou směsku s tou žampiónovu. Maso rozložíme do pekáčku, nebo zapékací mísy a nahoru dáme tu směsku. Pečeme v troubě do krásné barvy (dle uvážení - v teplotách a čase se nevyzmám, dávám přednost oku :-) ). Ve finále můžem posypat strouhaným sýrem a nechat ještě chvíli zapéct.
Příloha: rýže, ale fajn by jistě byly i nějaký ty brambory a nějaká ta zeleninka (nakládanej květák, nakládaný zelí s červenou řepou). No prostě dle chutí jednotlivce.