rostlinný olej 2 lžíce
kuřecí prsíčka 700 g
česnek 4 stroužky
brokolice 400 g
drůbeží vývar 400 ml
škrob 2 lžičky
tekutý med 2 lžíce
sůl,pepř
kůra z poloviny dobře omytého pomeranče
šťáva z pomeranče
hrst pražených oříšků kešu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Rozehřejte olej ve velké pánvi nebo woku. Přidejte na nudličky nakrájené kuře a tři až čtyři minuty opékejte dozlatova. Vyjměte z pánve, přisypte do ní na plátky nakrájený česnek a růžičky brokolice. Za stálého promíchávání dvě minuty smažte.
2. Škrob, med, sůl a pepř promíchejte s vývarem, vlijte do pánve a krátce povařte, aby omáčka zhoustla; trvá to minutu nebo dvě. Do pánve vraťte kuře, prohřejte ho, přidejte na tenké nudličky nakrájenou kůru i šťávu z pomeranče a oříšky kešu. Promíchejte a ihned podávejte.