1 chlazené kuře
6 velkých stroužků česneku (nebo malou hlavičku)
10 - 15 dkg másla
1 kostka bujonu (nebo vývar)
sůl
4 velké brambory
10 dkg sýra eidam
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme a zbavíme kůže.Osolíme, obalíme v hl. mouce a v papiňáku zprudka osmahneme na rozpuštěném másle (můžeme použít i tuk). maso vyjmeme, nasypeme namačkaný česnek a osmahneme jej, přidáme nastrouhaný sýr. Po rozpuštění sýra zalijeme vývarem (cca 1/2 litru) a vložíme zpět porce kuřete.Přidáme na větší kostičky nakrájené brambory.Zamícháme, uzavřeme papiňák a přivedeme do varu. Asi po 5 ti minutách varu by měly být brambory vařené, odstavíme a po otevření by měl být vývar mezi polévkou a hustější omáčkou . Dobrou Chuť